Ξεκίνησε η πληρωμή του επιδόματος τέκνων (Α21) από τον ΟΓΑ

Posted by

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων για το Γ’ τρίμηνο του 2017. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ μέχρι αύριο Παρασκευή 20 Οκτώβριου θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των δικαιούχων που έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 μέχρι την 1 Οκτωβρίου.

Σε αυτή την πληρωμή επιπλέον της τρίτης δόσης θα πληρωθούν:

  • οι 2 πρώτες δόσεις σε όσους έκαναν την αίτηση Α21 μετά την τελευταία πληρωμή.
  • οι 2 πρώτες δόσεις σε όσους έχει καλέσει ο ΟΓΑ για έλεγχο και έχουν προσκομίσει τα έγγραφα που τους ζητά.
  • Οφειλές από το 2015-2016 που ήταν υπό έλεγχο και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διασταύρωσης.

Τι κάνω σε περίπτωση που μέχρι την Δευτέρα δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα στον λογαριασμό μου;

Σε περίπτωση που δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα έως την Δευτέρα τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας να δούμε καταρχήν σε ποιον λογαριασμό είχατε ζητήσει να κατατεθούν τα χρήματα και στην συνέχεια μήπως ο ΟΓΑ έχει ζητήσει έλεγχο στην δήλωσή σας.

Σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα δήλωση Α21 υπενθυμίζουμε ότι η τελική ημερομηνία υποβολής είναι η 15η Ιανουαρίου 2018. Θα ήταν όμως προτιμότερο η αίτηση να γίνει πριν το τέλος του Νοεμβρίου, ώστε να πληρωθούν με τις πληρωμές του Δεκεμβρίου.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΓΑ:

 Αύριο Παρασκευή πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων Οικογενειακών Επιδομάτων Γ’ Τριμήνου

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Γ’ Τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 1 Οκτωβρίου, έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις προϋποθέσεις. Την ίδια ημερομηνία πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Η πληρωμή αυτή αφορά συνολικά 730.000 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται στα 199,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Γ’ δόση σε πλήθος δικαιούχων που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Ειδικότερα, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών θα εισπράξουν στο πλαίσιο της πληρωμής Γ’ Τριμήνου 730.000 οικογένειες δικαιούχων, έναντι 716.975 το 2016.

Από την προηγούμενη πληρωμή της Β’ δόσης 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε επιπλέον 170.000 αιτήσεις. Επίσης ο Οργανισμός έχει ήδη εκκαθαρίσει και συνολικά πληρώσει φέτος περισσότερες από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις κυρίως του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει ήταν ελλιπή.

Οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων ταυτόχρονα με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν μετά την 1 Οκτωβρίου 2017 και θα υποβάλλονται τους επόμενους μήνες. Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Δ’ τριμήνου.

 

Υπενθυμίζεται πως για το έτος 2017 οι δικαιούχοι μπορούν να

υποβάλλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis) μέχρι και 15

Ιανουαρίου 2018.

 

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Από Διοίκηση ΟΓΑ