Ξεκινάει η υποβολή του Κοινωνικού μερίσματος. Τρίτη 12 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία.

Posted by

Το υπουργείο Οικονομικών ​ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για ​την καταβολή μερίσματος, άνοιξε σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου ​ 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι ​τα μεσάνυχτα (00.00) της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017​.

Από την Δευτέρα λοιπόν μπορούμε να υποβάλουμε την αίτηση. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την αποφυγή της ταλαιπωρίας θα ήταν καλύτερο να κλείσετε ραντεβού  είτε με μήνυμα είτε με τηλέφωνο εδώ

Για την αίτηση θα χρειαστούμε ένα βιβλιάριο τραπέζης του ατόμου που δηλώνει την κατοικία στο όνομα του, του αρχηγού του νοικοκυριού.

Δηλαδή εάν διαμένετε με την σύζυγό σας και τα παιδιά σας στο πατρικό σας μαζί με την μητέρα σας, η οποία έχει και την επικαρπία του σπιτιού υπεύθυνος για την υποβολή της αίτησης, και άρα για να προσκομίσει βιβλιάριο είναι η μητέρα σας.

Σημειώνουμε εδώ τα εξής:

 

ΔΕΝ θα υποβάλουν αίτηση οι συνταξιούχοι που είναι άνω των 70 που ΔΕΝ φιλοξενούνται και ΔΕΝ φιλοξενούν άλλους (πχ τα παιδιά τους ή καποιο άτομο με αναπηρία).

Όσοι έχουν αποκτήσει παιδιά μέσα στο 2017 θα πρέπει να τα δηλώσουν για να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το μέρισμα που δικαιούται.

Όποιος είχε δηλώσει φιλοξενία το 2016 δεν τον εμφανίζει σαν δικαιούχο η εφαρμογή. Θα πρέπει λοιπόν να ενταχθεί στο νοικοκυριό αυτού που τον φιλοξενε

 

ί και να συνυπολογίσει με αυτόν τα εισοδήματα του για να ελέγξουν αν το δικαιούνται όλοι μαζί ακόμα και αν αυτή την στιγμή έχει νοικιάσει και μένει μόνος του. Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία που απεικονίζονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2016. Εάν στην τελευταία δήλωση εμφανίζεται φιλοξενούμενο άτομο, ακόμα και αν αυτό έχει αποχωρήσει πλέον από το νοικοκυριό, δε μπορεί να αφαιρεθεί από τη σύνθεση του νοικοκυριού. Η μοναδική εξαίρεση είναι αυτή διαπιστωθεί ότι άγνωστο σε εσάς άτομο απεικονίζεται ως φιλοξενούμενος. Μπορεί να εξαιρεθεί λοιπόν το ΑΦΜ του χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη δίπλα στο όνομά του. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό συνιστά ουσιαστικά καταγγελία του προς την οικεία ΔΟΥ περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ατόμου που εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος.

 

Για οποιαδήποτε απορία, ή αν θέλετε να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

 

Πηγή: Taxheaven.gr, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εικόνα: Taxheaven.gr