Ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος) μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για να  βάλεις τα σωστά θεμέλια στην δουλειά σου και να μπορέσεις να ζήσεις από αυτό που σπούδασες

Βασικός στόχος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος) είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Σκοπός μας είναι αφού ακούσουμε την ιδέα σου, να δουλέψουμε συνεργατικά μαζί σου και να καθορίσουμε τους παράγοντες που θα την κάνουν όσο πιο ρεαλιστική αλλά ταυτόχρονα όσο καινοτόμα γίνεται.Προτεραιότητα έχει όχι τι θα ακουστεί ωραία αλλά τι θα είναι βιώσιμο ώστε να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση που μπορεί να καινοτομεί για να  αντέξει στον χρόνο και όχι ένα πυροτέχνημα για την επιδότηση. Εφόσον σε συμβουλεύσουμε και διαμορφώσουμε μαζί το τελικό σχέδιο θα κρίνουμε μαζί πωςαυτή η λύση είναι βιώσιμη και εφαρμόσιμη.

Για την σύνταξη του επενδυτικού σου σχεδίου θα χρησιμοποιήσουμε τόσο την εμπειρία μας από την αγορά όσο και την επιστημονική μας κατάρτιση, τις πιο σύγχρονες μεθόδους συμβουλευτικής και εφαρμογή των αρχών του designthinking για να υπάρξει η πιο καινοτόμα ιδέα.

Εννοείται ότι θα έχει προηγηθεί η κατάλληλη φοροτεχνική ανάλυση για να βρούμε την πιο συμφέρουσα φορολογικά μορφή εταιρίας για τον σκοπό μας  Δεδομένη και η  στήριξη που χρειάζεσαι πριν, κατά και μετά την έναρξη της επιχείρησής σου ξεκινώντας από την έναρξη και το καταστατικό μέχρι την πλήρη λογιστική υποστήριξη (δες περισσότερα εδώ).

Κατηγορία Δικαιούχων Α:
Νέες Επιχειρήσεις (60% του προϋπολογισμού)

'Aνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Μισθωτοί, πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης
Yφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.

Κατηγορία Δικαιούχων Β:
Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (40% του προϋπολογισμού)

Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες: αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δραστηριοποιούνταν σε έναν τουλάχιστον επιλέξιμο και συναφή με την ειδικότητα τους (τίτλο σπουδών) ΚΑΔ.

Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια:

100% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου από 5.000 ευρώ

έως 25.000 ευρώ για έναν δικαιούχο.

έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 2 ατόμων.

έως 50.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 3 ατόμων και πάνω.

Η  τρίτη και τελευταία ηλεκτρονική υποβολή θα διαρκέσει από τις 8.11.2017 έως τις 13.12.2017.

 

 

Δες εδώ ποιες δαπάνες επιδοτούνται

 

Μην χάσεις την ευκαιρία να κάνουμε την ιδέα σου πράξη!

Επικοινώνησε μαζί μας και μάθε τώρα αν δικαιούσαι να υποβάλλεις επενδυτικό σχέδιο και πώς θα κάνουμε την ιδέα σου πραγματικότητα.